Home » Tot ce trebuie sa stii despre optimizare site pentru SEO si conversii

Tot ce trebuie sa stii despre optimizare site pentru SEO si conversii

Pentru succesul unui site, optimizarea SEO este cruciala. Astfel, va atrage mai mult trafic si va crea mai multe oportunitati pentru a transforma utilizatorii in clienti. Un site optimizat pentru SEO si conversii va avea valori mai bune in ceea ce priveste timpul petrecut pe pagina de un utilizator si rata de respingere (bounce rate) si va fi clasat mai bine de motoarele de cautare.

In acest articol gasesti informatii despre tot ce ar trebui sa stii despre optimizarea SEO.

Ce inseamna SEO?

SEO, sau Search Engine Optimization, este procesul prin care cresti traficul pe un site folosind rezultatele motoarelor de cautare. Acest proces implica utilizarea unor strategii care ajuta site-ul sa fie mai usor de gasit atunci cand utilizatorii realizeaza cautari pe termenii din nisa de activitate a site-ului sau a marcii. Daca site-ul este optimizat pentru aceste cautari, sunt sase mai mari ca ei sa te gaseasca si sa devina clienti.

De ce este necesara optimizarea SEO?

Optimizarea unui site trebuie realizata imediat dupa lansare si apoi continuu. Iata de ce:

  • Vei avea un site util si atractiv pentru publicul din nisa ta de activitate Optimizarea unui site implica redactarea unui continut unic si de calitate si vizeaza crearea unei experiente pozitive pentru vizitatori. Motoarele de cautare analizeaza milioane de site-uri si folosesc peste 200 de valori pentru a le clasa. Algoritmii de cautare acorda o atentie sporita semnelor care indica faptul ca o pagina contine informatii relevante pentru utilizatori. De aceea, daca vei folosi cuvinte si expresii cheie legate de intentia cautarii, vei scrie text atractiv si vei oferi meta informatii pentru a ajuta motoarele de cautare sa inteleaga mai bine continutul, vei fi mai bine clasat. De asemenea, site-ul tau isi va atinge obiectivele, indiferent daca este vorba despre vanzare de produse sau servicii sau de obtinere de leads-uri.
  • Va creste traficul organic. Optimizarea SEO te va ajuta sa cresti traficul organic. Chiar daca dureaza mai mult pana incep sa apara rezultatele, in timp iti va genera mai multe conversii.
  • Te ajuta sa valorifici traficul deja existent. Este de dorit ca cei care ajung pe site-ul tau sa ramana cat mai mult si sa revina si pe viitor. De aceea, daca in procesul de optimizarea a unui site vei urmari sa oferi o experienta placuta vizitatorilor, sunt sanse mari ca site-ul sa isi atinga obiectivele. Fa site-ul cat mai usor de utilizat, foloseste CTA-uri, incurajeaza-ti vizitatorii sa te urmareasca pe retelele de socializare si sa iti urmareasca postarile de pe blog prin texte atractive si de calitate. Valorificarea traficului pe care deja il ai te va ajuta sa imbunatatesti rata de conversie.
  • Cresti randamentul site-ului si il pui sa munceasca mai mult. Oricine poate crea un site atractiv, dar nu la fel de multi pot crea si site-uri care genereaza conversii. Daca vrei rate de conversie mai mari de 2.5%, valoarea medie din toate industriile, va trebui sa te ocupi de optimizarea SEO. Daca ai facut studii pe cuvintele cheie, te-ai asigurat ca navigarea pe site este intuitiva si facila, viteza de incarcare a paginilor este sub 3 s si oferi si continut valoros, esti pe drumul cel bun!

In continuare vom vedea prin ce metode poti sa iti optimizezi site-ul. Folosind aceste tehnici vei atrage mai mult trafic si vei creste rata de conversie

Analizeaza toate datele site-ului

Cu Google Search Console poti obtine rapoarte despre comportamentul utilizatorilor si iti vei putea forma o idee obiectiva despre impactul pe care site-ul tau il are asupra vizitatorilor. Vei putea vedea ce comportament au dupa ce ajung pe site in urma unei cautari dupa cuvinte cheie dupa numarul de sesiuni unice, rata de respingere si multe altele.

Analizeaza aceste date pentru a gasi modelele de comportament, dar si pentru a afla mai multe lucruri despre publicul tau tinta. Cum te gasesc cel mai des? Care sunt paginile cu trafic mai mare si conversii mai multe? Intelege de ce acele pagini au mai mult succes decat altele si foloseste informatiile pentru a optimiza si celelalte pagini.

 Optimizare SEO site

Fa studii detaliate pe cuvintele cheie

Instrumente precum Ubersuggest te vor ajuta sa gasesti cuvintele cheie legate de nisa ta de activitate. Foloseste-le pentru a gasi si long tail-urile care se potrivesc cu intentia utilizatorilor, adica a potentialilor tai clienti. Gandeste-te de ce au cauta un anumit cuvant cheie, ce spera sa gaseasca pe o pagina despre acesta si creeaza continutul adecvat.

Fa acest lucru periodic pe masura ce creezi pagini noi pentru site-ul tau si scrie articole unice si de calitate care sa ofere cat mai multe informatii despre subiect.

Creeaza continut lung si valoros

Lungimea ideala pentru o postare de blog este de cca 1.600 de cuvinte. Totusi, inainte de a stabili lungimea pentru un text de pe site, fa cateva cautari dupa cuvintele cheie principale si viziteaza primelele 10 rezultate din SERP-uri. Daca sunt pagini mai lungi de 1.600 de cuvinte, asa ar trebui sa faci si tu.

Insa, lungimea nu este totul! Chiar daca vei trimite motoarelor de cautare mesajul ca oferi multe informatii, daca oamenii nu raman pe acea pagina pentru a citi tot, este foarte posibil sa nu te ajute prea mult textul lung. Prin urmare, daca vrei sa fii bine cotat, redacteaza texte lungi, dar de calitate.

Ocupa-te de SEO-on page

Daca te ocupi de optimizarea titlurilor, a subtitlurilor, a URL-urilor, a slug-urilor si metaetichetelor, de fapt, faci SEO on-page. Foloseste cuvantul cheie in titlu si subtitluri, de preferinta cat mai la inceput. Acesta ar trebui sa apara si in URL si in slug.

Foloseste-l apoi in corpul testelor cu o pondere de 0.5% – 2.5%, dar nu depasi limita maxima pentru ca risti ca textul sa isi piarda valoarea. Insereaza cuvintele cheie primare si pe cele inrudite si in descrierea alternativa a imaginilor.

Ocupa-te de SEO off-page

SEO off-page se mai numeste si SEO off-site si se refera la modalitatile externe prin care poti optimiza un site. Poate fi vorba despre blogging, activitatea pe retelele sociale, marketing online sau obtinere backlink-uri de la site-uri cu autoritate.

Ocupa-te de optimizarea pentru dispozitivele mobile

Peste 50% dintre utilizatori aleg sa foloseasca tableta sau smartphone-ul pentru a gasi produsele, serviciile su informatiile care ii intereseaza. Totodata, Google tine cont de cat de responsive este un site pentru a-l indexa si a-l clasa. Prin urmare, daca nu te ocupi de optimizarea site-ului tau pentru a fi bine vazut si pe dispozitivele mobile, vei avea mult de pierdut.

Designul responsive este cea mai simpla solutie, iar WordPress ofera numeroase teme gratuite cu un design responsive, ceea ce ar trebui sa iti usureze mult munca.

Creste viteza de incarcare a paginilor

Utilizatorii nu vor astepta mai mult de 3 secunde sa sa incarce o pagine web. De aceea, viteza de incarcare este foarte importanta cand vine vorba despre optimizarea SEO si generarea de conversii.

Foloseste PageSpeed Insights de la Google pentru a obtine informatii despre cat de repede se incarca site-ul tau pe toate dispozitivele si aplica solutiile recomandate pentru a remedia problemele.

Obtine backlink-uri valoroase

Backlink-urile vor ajuta site-ul sa se claseze mai bine, dar numai daca sunt de la site-uri cu autoritate. Google interpreteaza aceste link-uri externe ca fiind un indicator al credibilitatii site-ului tau si, pe masura ce vei obtine mai multe backlink-uri de la site-uri valoroase, cu atat va urca mai mult site-ul tau in rezultatul cautarilor.

Chiar daca necesita efort, optimizarea SEO a unui site prin creare de backlinkuri de calitate da rezultate foarte bune. Poti lua in considerare colaborarea cu influencerii sau cu alte bloguri din nisa ta de activitate, dar si comunicatele si advertorialele SEO publicate pe site-uri cu autoritate.

Support Group

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis pulv.

Anxiety

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis pulv.

Stress Management

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis pulv.

Couples Therapy

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis pulv.

Children Therapy

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis pulv.

Depression

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis pulv.

OUR TEAM

Our Therapists

Whatever dreamcatcher stumptown selvage plaid shaman actually nackwave biodiesel. Tbh hammock subway tile, actually next level portland venmo listicle edison bulb pickled. Unicorn poke hammock, locavore fashion axe man braid brunch artisan sustainable bespoke yr hexagon photo.

Evelyn Stevens

Clinical Psychologist

Chillwave selfies mumblecore, photo booth tattooed seitan lomo irony whatever wolf befor

Oliver Hendricks

Consultant Psychologist

Chillwave selfies mumblecore, photo booth tattooed seitan lomo irony whatever wolf befor

Dr. Mark Reynolds

Consultant Psychiatrist

Chillwave selfies mumblecore, photo booth tattooed seitan lomo irony whatever wolf befor

SECTION OVERLINE

Featured In

Locavore seitan lo-fi fixie meggings. Lyft shoreditch master cleanse cronut scenester authentic cloud bread air plant stumptown.

SECTION OVERLINE

Clients Testimonials

Locavore seitan lo-fi fixie meggings. Lyft shoreditch master cleanse cronut scenester authentic cloud bread air plant stumptown.

In letterpress celiac enamel pin knausgaard church-key aliqua typewriter beard cliche everyday carry craft beer. Ut pariatur shaman truffut whatever nisi blue bottle reprehenderit. Adipisicing enamel pin venmo seitan excepteur sed mixtape incididunt succulents ut fam craft beer lomo befo.

Evelyn Thompson

Washington

In letterpress celiac enamel pin knausgaard church-key aliqua typewriter beard cliche everyday carry craft beer. Ut pariatur shaman truffut whatever nisi blue bottle reprehenderit. Adipisicing enamel pin venmo seitan excepteur sed mixtape incididunt succulents ut fam craft beer lomo befo.

William Bryant

Washington